MČR v požárním sportu - 19. - 20. 9. 2009 (Ústí nad Labem)

29.09.2009 19:59

O tomto víkendu probíhalo v Ústí nad Labem Mistrovství České republiky v požárním sportu družstev dobrovolných hasičů. Soutěž byla rozdělená do dvou soutěžních dnů. První den se konaly běhy na 100 m s překážkami a štafety 4 x 100 m. Druhý den se běhaly požární útoky. Stadion byl výborně připraven a všechny disciplíny probíhaly na tartanu. Celá soutěž byla vysílaná online na www.hasici150.tv, kde je možno i teď zhlédnout záznamy přenosů.
Pardubický kraj zde reprezentovalo družstvo mužů ze Zbožnova a ženy ze Štěpánova. Za Královéhradecký kraj to byli muži z Bystré a ženy z Kvasin. Atmosféra byla skvělá, tribuny byly plné fanoušků, kteří o sobě dávali náležitě vědět.
Už první den padl nový národní rekord na štafetě 4 x 100 m v kategorii žen. Čas rekordu je 63:15. Rekord byl překonán družstvem žen z Trnavy a zároveň vyrovnán družstvem z Chválenic. Vynikající časy padaly i u stovek.
Titul mistryň ČR v požárním útoku si odvezly ženy z Krchleb (Středočeský kraj), a to se skvělým časem 24:44. V kategorii mužů zvítězili Radimovice (Liberecký kraj).
V seriálu závodů běhu na 100 m Velkopopovický kozel zvítězil v kategorii mužů Martin Kulhavý (HZS Libereckého kraje) a v kategorii žen Andrea Nolčová (SDH Chválenice).
Celkovými vítězi se staly ženy z Chválenic, které obhájily titul, a muži z Horní Kamenice. Oba tituly tedy putují do Plzeňského kraje. Ceny vítězům předávali např. Karel Richter a poslanec Petr Vlček. Vyhlášení výsledků a předávání cen se zúčastnila i "Hasičská miss Evropy 2009" Iva Šímová (SDH Okrouhlice), která tento titul vyhrála v srpnu v Polsku, a potvrdila tím, že české dívky jsou opravdu krásné (o čemž samozřejmě ani jeden z nás nikdy nepochyboval).
David
 


meta name="verify-v1" content="KVcVoGCIyBsIwrSUmVH69SRfh7nOMrgn+9U68P8welc="